RESIM PAYLASIMI
Mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nı okudunuz mu? Yakın tarihin esrarengiz cinayetlerinin ardındakiler ve inanılmaz zihin kontrol teknikleri.. Hepsi ve daha fazlası gerilim ve gizem dolu mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nda..

1 Ağustos 2014 Cuma

Siyasette Hollywood Esintileri

Dünyanın bir numaralı film endüstrisi olarak bilinen Hollywood ‘un, dünyada derin siyasetin en önemli propaganda aracı olarak kullanıldığını artık hepimiz biliyoruz.

Dünyanın kaderini belirleyen sözde 11 Eylül saldırıları daha gerçekleşmeden, filmlerdeki subliminal mesajlarla beynimiz abluka altına çoktan alınmıştı. 11 EYLÜL 2001 tarihinde saldırılar gerçekleştiğinde bilinçaltımız bize bunun global bir felaket olduğunu haykırıyordu.

İşte bunlardan bazıları:

Uzaylıların dünyayı istila ettiği film: Independence Day (1996)

Kahramanın yaptığı bir hata sonucu dünyada kaos çıkmasına neden olan: Jhonny Bravo (1998)

Sahte bir dünyada yaşayan ve uyanmaya başlayan Neo'nun sistemi bozduğu: Matrix (1999)

Amerikan başkanı olmak için seçim çalışmasına giren: Simpsons (1999)

Kurabiye canavarını doyuramayan: Sesame Street (1976)

Kıyameti getirecek olaylar zincirini durdurmaya çalışan: Terminatör 2 (1991)

Film klişeleri olur olmaz yerde çıkan Amerikan bayrakları, subliminal mesajlar, masada duran koka-kola şişesi, yahudi propagandası, arap düşmanlığı ve dünyayı kurtaran süper kahramanların hep Amerika’dan olduğu gerçeği..

Dünyayı kurtaran Amerikan süper kahramanları demişken, son zamanlarda gösterime giren ''Kaptan Amerika : Kış Askeri'' filminin senaryosu da hayli ilginç. Konusu, bugün Türkiye’de yaşanılan olaylarla inanılmaz benzerlik gösteriyor. 

Kaptan Amerika 2 : Kış Askeri

Filmden ve benzerliklerden bahsetmeye başlayalım biraz ama buradan sonra filmi izlemeyenler için biraz karışık olabilir. Onun için öncelikle ‘’Kaptan Amerika’’ nın 2 filmini izlemiş olduğunuzu varsayıyorum. 

‘’Kaptan Amerika:Kış Askeri’’ filminde S.H.I.E.L.D diye bir devlet birimi var.. Kanunları korumakla yükümlü, gizli ve teknolojiyle donatılmış bir emniyet gücü.. Bizdeki Mit veya Terörle Mücadele Emniyet Müdürlüğü gibi yani.. 

Sonra bi bakıyorsunuz, SHIELD organizasyonunun içinde kendini farkettirmeden bir örgüt yapılanması gelişmiş.. 

SHIELD ajanı gibi görünen ama aslında HYDRA denen illegal örgüt için çalışan hain bir grup. Bu da bizdeki paralel emniyet ve yargı elemanlarına benziyor..

Red Skull
Devam ediyorum.. SHIELD’in içinde yapılanmış gizli HYDRA örgütünün lideri Red Skull (Kızıl Kafatası) olarak bilinen, takipçilerinin sonuna kadar bağlı olduğu bir lider. HYDRA ihaneti ortaya çıkana dek Red Skull 'un, vatanından uzakta, inzivaya çekildiğini, ancak HYDRA teşkilatının gizlice faaliyetlerini devam ettirdiğini de ekleyelim. Tanıdık geldi mi? 

Daha ileri gidiyorum.. Kış askeri filminde SHIELD (istihbarat) yeni bir proje geliştirerek (Hellicarier Projesi) toplum arasında henüz suç işlememiş, ancak suç işlemesi muhtemel kişilerin tespit edilmesi için bir teknoloji geliştirir. Bunun sayesinde suç, teoride daha işlenmeden önlenmiş olacaktır. Bu teknolojinin bizdeki karşılığı Hanefi Avcı 'nın Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında bahsettiği dinleme teknolojisi olabilir mi? 

S.H.I.E.L.D. Helicarier
Peki filmde ne oluyor? HYDRA (paraleller) SHIELD 'ın (İstihbarat) kontrolündeki projenin kontrolünü ele geçirip kendisine göre hedef belirliyor ve Hellicarirer 'lar ile suçluları yok etmeyi amaçlıyor. Böylece suçluları tespit etmek için geliştirilen teknoloji, HYDRA 'nın kontrolünde amacından uzak, menfaat sağlamak veya şantaj yapmak için kullanılıyor. Bugün içeri alınan paralel müdürlerin, şantaj yapmak veya korku salmak için dinleme aygıtlarını kullanmak ve menfaat doğrultusunda servis etmekle suçlandığını biliyor musunuz? Tıpkı HYDRA gibi.. 

HYDRA devlet içine de sızıyor ve senatörlerden bazıları HYDRA için çalışmaya başlıyor. Öyle ki vatanperver senatörlerin, mücadele başladığında aslında HYDRA haini oldukları ortaya çıkıyor. Birşeyler tanıdık gelmeye başladı mı? Bizde de hükümetten ayrılan bazı milletvekilleri, şimdilerde paraleller için cansiperane mücadele vermiyorlar mı?

Devam edelim mi? Madem bu bir teori; filmde HYDRA 'nın planını suya düşüren Kaptan Amerika da, Tayyip Erdoğan oluveriyor.

Benzerliğe bakın ki, Erdoğan nasıl bir zamanlar zamanın otoriteleri tarafından ''muhtar bile olamaz'' diye küçümsenmiş ve hor görülmüş ise; Steven Rogers, Kaptan Amerika olmadan önce de aynı duruma düşmüştü..

Filme adını veren bir de ‘’Kış Askeri’’ var. On yıllar önce Steven Rogers (Kaptan Amerika) ile beraber çarpışmış, daha sonra ayrı düşmüş güçlü bir isim.. Aradan geçen yıllar boyunca HYDRA 'nın en önemli silahı haline dönüşmüş. HYDRA 'nın tüm yaptığı hainlikleri görmezden gelmiş ve geçmişi hatırlamadığı için pişmanlık duymamış. Ama filmin nihayetinde Kaptan Amerika 'yı anlamaya başlıyor ve HYDRA ‘dan ayrı düşüyor ama Kaptan Amerika ‘ya da katılmaktan çekiniyor.

Hüseyin Gülerce, çok önceleri Tayyip Erdoğan ve ekibinin de dahil olduğu siyasi yapılarla birlikteydi. Zaman içinde Fethullah Gülen 'in yanına girdi ve yükseldi. Yıllarca cemaat ne yaparsa yapsın, bir kulp buluyor ve camiasını haklı çıkarmaya gayret ediyordu. Sonunda o da ''hata yaptık'' diyerek geri adım attı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başbakana oy vereceğini beyan etti ama açık açık da AKP saflarına katıldığını göstermiyor. 


Elbette ‘‘Hollywood bunu Türkiye iç siyaseti için yaptı’’ deme gafletine düşmüyorum. Amerika film endüstrisi, daha genel ve geçmişten bugüne defalarca kullanılan bir tekniği gözler önüne seriyor. Yani aslında Hollywood’un bize gösterdiği; her çağa uydurulan ve bugün de bizim yaşadığımız planlardan ibaret.
koddostu facebook koddostu google+ koddostu twitter
Paylaş
Uyarı
Blogda yazılan herşey gerçeklere dayalı kurgu teorilerdir. Telif hakkı içermez. Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.

@nushirevan