RESIM PAYLASIMI
Mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nı okudunuz mu? Yakın tarihin esrarengiz cinayetlerinin ardındakiler ve inanılmaz zihin kontrol teknikleri.. Hepsi ve daha fazlası gerilim ve gizem dolu mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nda..

20 Aralık 2017 Çarşamba

Kediyi Sev, Hacca Git



Babam fıkra gibi anlatırdı..

Adamın biri, bir arkadaşının evine ziyarete gitmiş. Konuştukça konuşmuş, muhabbet uzadıkça uzamış. Misafir adam da habire "ben hacca gideceğim" diyip duruyormuş.. Her muhabbetin sonunun misafirin "ben hacca gideceğim"ine bağlaması bir yana, gece ilerleyen saatler de göz kapaklarını ağırlaştırmış.. Ev sahibi "bu gece bizde kal?" diye teklif etmiş en son. Misafir de "yok ben hacca gideceğim zaten" diye cevap verince ev sahibi dayanamamış:

- E mübarek sen şurdan şuraya evine gidemiyorsun, hacca nasıl gideceksin? :)

"Dostlar alışverişte görsün" derler büyükler.. Bazen sadece "bilsinler" istersin. Kendine bile itiraf edemediğin kadim bir yalandır bu. İyi niyet, güzel ahlâk, dürüstlük, samimiyet, sadakat bazen kendimizi olduğumuzdan daha iyi gösterme çabamıza hizmet eder.

Ama bizi bilen biliyordur.. O yüzden sanal dünyalarda saklanırız. Nickname'ler, avatarlar, rütuşlanmış bir retrica profil fotoğrafı eşliğinde, olduğumuz değil olmak istediğimiz insanı göstermek isteriz. Bilemiyorum.. Bu yazı bile, bu bilinçaltına hizmet ediyor belki de.. Belki de "küçük hatalarımızı itiraf edişimiz, insanları büyüklerinin olmadığına inandırmak içindir" sözünün altını dolduruyorum. Aynı fasit dairenin içinde, birbirine bakan aynalardan kendimi göstermeye çalışıyorum.


***

Hz.Peygamber Uhud seferinde, ordunun yolu üzerinde yavrularını emziren bir kedi görür. Alemin iftahar tablosu, bu güzelliği bozmamak için kedilerin başına bir nöbetçi diker, ordusunu etrafından dolaştırır. Dönüşte nöbetçinin söylemesi üzerine sahipsiz olan birisini yanına alır ve büyütür. Bu kedinin üzerine rivayet edilen onlarca hadis rivayet edilir. Örnek olması dolayısıyla da, müslümanın canlılara karşı davranış şeklinin çerçevesini oluşturur. "Yerdekilere merhamet ediniz ki, göktekilerden merhamet umun" denir.


Yakın zamanda bir askerin, bir kediye uyguladığı akıl almaz şiddeti, hayret ve acıyla izledim. İnsan odur ki, dilerse meleklerden üstün, dilerse hayvandan bile aşağı olur. Bu katili ikinci kategoriden değerlendirdik tabi..

Daha sonra sosyal medyada verilen tepkileri, dernek ve kuruluşların açıklamalarına baktım ve yine akıl almaz bir gerçekle karşılaştım:

Elbisesinin üstünde uyuyakalmış kedisi Müezza uyanmasın diye, usulca elbisenin ucunu kesip kalkan peygamberin ümmetiyim diyenden çok; laik, ateist, deist yaşayanların kedi beslemesi ne gariptir..

Sorsan müslümanın bahanesi, hayvandan çok muhtaç insanlara değer verdiği bir de.. Bir kedinin sorumluluğunu alamayanlar; yılda bir İHH'ya sadaka gönderdi, şeker bayramında 4 TL'lik SMS gönderdi diye hümanizm kasıyorlar..

Sen kapının önündeki canı görsen; kafanı kaldırdığında, sokağın ucunda, kucağında bebek bekleyen Suriyeli kardeşini de görürsün zaten..

"Bir insanı sevmekle başlayacak herşey.." diyor Sait Faik..


"Bu dünyayı sevgi kurtaracak" diye tamamlıyor Zülfü Livaneli..

ve ekliyor İclal Aydın:

"Bu dünyayı sevgi kurtaracak.. Bir insanı sevmekle başlayacak herşey.. ve derken karıncaya gelecek sıra.."
koddostu facebook koddostu google+ koddostu twitter
Paylaş
Uyarı
Blogda yazılan herşey gerçeklere dayalı kurgu teorilerdir. Telif hakkı içermez. Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.

@nushirevan