RESIM PAYLASIMI
Mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nı okudunuz mu? Yakın tarihin esrarengiz cinayetlerinin ardındakiler ve inanılmaz zihin kontrol teknikleri.. Hepsi ve daha fazlası gerilim ve gizem dolu mini blog hikaye ''Dörtlü Kaos Mimarları''nda..

14 Mayıs 2014 Çarşamba

S.O.M.A.

(Siyasal Olaylara Müdahale Aracı)

İstismar kelimesi arapça ‘’meyve’’ anlamındaki ‘’semer’’ kökünden gelir. Semere ise meyve, ürün toplamak anlamına yakındır. Dolayısıyla istismar kelimesine, ‘’meyve/ürün’’ vereni sömürmek diyebiliriz.


Vikipedi istismarı şöyle sınıflandırıyor:

  • Fiziksel istismar: Bir kişini rızası olmadan şiddete maruz kalarak fiziksel olarak acı verilmesi
  • Cinsel istismar: Bir kişinin rızası olmadan veya fiziksel ve psikolojik baskıya maruz kalarak cinsel amaçlar için kullanılması
  • Psikolojik istismar: Bir kişiyi yapmak istemediği bir şeyi yapmaya razı etmek için duygusal durumundan yaralanarak psikolojik baskı uygulanması
  • İnsan hakları ihlalleri
  • Hayvan istismarı: Hayvanlara yönelik şiddet, kötüye kullanım
  • Gücün kötüye kullanımı
  • Zorbalık
  • Çocuk istismarı: Çocuklara yönelik fiziksel, duygusal ya da cinsel istismar

Oysa literatür, güzel ülkemde çok farklıdır ve bu listeye bir madde daha girer: Siyasi İstismar

Siyasetin kaybeden yüzü halkı kazanamayınca istismar yoluna girer. Nerede istismar edilecek bir konu varsa hükümetin aleyhine kullanarak onu yıpratma amacı taşır.

Islah için ağaç kesilir, diktatörlük diye istismar edilir..

Gazeteci öldürülür, ermeni diye istismar edilir..

Hz.Peygamber dizide kamyona bindirilir, rüyadır diye istismar edilir..

Gazeteler siyasilere küfreder, basın özgürlüğü diye istismar edilir..

Yargıda, emniyette, askeriyede gayri milli kadrolaşılır, cemaatiz diye istismar edilir..

1 Mayıs, bayram niyetine istismar edilir..

Şehit gelir, çözüm süreci istismar edilir..

Nevruz gelir, kürtlük, alevilik istismar edilir..

Ali İsmail ölür, istismar edilir..

Berkin ölür, istismar edilir..

Edilir de edilir..

11 yıldır bu istismardan faydalanmaya çalışan bir muhalefetimiz var ne yazık ki.. Düşün milliyetçi bir partinin milletvekili meclise bir öneri sunuyor, diyor ki: ‘’Milletvekillerimiz mecliste yemin ederken Kur’an-ı Kerim üzerine yemin etsin’’

Mevcut sistemde böyle birşeyin hukuken mümkün olmadığını bilmiyor mu bu milletvekili? Adı gibi biliyor hem de.. Öneriyi vermesi ve reddedilmesi toplam 15 saniye.. Ama bunu sosyal medya aracılığı ile istismar etmesi 1 yıl!! ‘’Gördünüz’’ diyor ‘’Kuran üzerine yemin edelim dedik, bu dindar hükümet kabul etmedi! Bunların dindarlığı bu kadar!!’’

Ve tabi eklemeyi unutmayalım; din istismarı..



14 Mayıs sabahı uyandığımda Manisa’nın Soma ilçesindeki trafo patlamasında 205 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Türkiye kahrolmuştu ve şu satırları yazarken 3 gün milli yas ilan edildi. Cenazeleri toprağa verene dek, yasin-i şerif ve fatihalar dışında elden birşey gelmiyor ne yazık ki..

Ama işim gereği aktüel bilgiden de kopmamalıyım, bu sosyal medya ne yapıyor diye bakayım dedim. Facebook grupları nefret pompalıyor, avatarlarlara siyah kurdela bağlanıyor, twitter hashtag’lerinde siyasi kokuşmuşluk emareleri görülüyordu:

#İsKazasıDeğilCinayet

#UlusalYasGenelGrev

Madenİşcileri ÖlmediÖldürüldü

ÖlüSeviciler İşbaşında

Ne zaman kaybettik ölünün ardından hüzünlenip ölümü düşünmeyi bilmiyorum. Daha cenazeler morglarda yatarken, bir çok aile daha eşinden, babasından, ağabeyinden, oğlundan haber beklerken; Allah’tan reva mıdır bu siyasi hesaplar.. İmam ‘’el-fatiha’’ demeden ne ara intikam peşine düştük efendiler? Bunları yazabildiğime göre ben de nasıl bir ironinin içinde feryat ediyorum Allah bilir..

Soma’da hayatını kaybedenlerle birlikte anladık ki, bizim kaybettiğimiz manevi değerlerimiz çok daha vahim..205 can bu dünyada yok artık ve daha da artması bekleniyor diyor televizyonlar.. Allah göstermesin. İnşallah hepsi sağ salim kurtulsunlar.

Ama ne olur ‘’en azından şu cenazeler kalkana dek’’ şu siyasi hesapları bir kenara bırakın da doğru düzgün acımızı yaşayalım, duamızı edelim.

Yüce Allah’tan, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabr-ı cemil temenni ederim.

koddostu facebook koddostu google+ koddostu twitter
Paylaş
Uyarı
Blogda yazılan herşey gerçeklere dayalı kurgu teorilerdir. Telif hakkı içermez. Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kaynak göstermeden kullanabilirsiniz.

@nushirevan